Closed loop-werkwijze voor zorginstellingen

In het medicatieproces werkt Zorgapotheek met een zogenaamde ‘closed loop’. De arts, apotheker en zorgmedewerker vinden hun informatie op één plek. Dit voorkomt fouten en zorgt dat iedereen efficiënter kan werken.

Samen in één database

Bij een closed loop-werkwijze, werken de arts, apotheker en zorgmedewerker samen in één database. Geen versnippering van informatie meer. Geen efficiëntieverlies en fouten bij de zorgprofessional.

Fouten voorkomen

Versnippering van informatie in verschillende systemen leidt tot medicatiefouten. Daarom heeft Zorgapotheek een verrijkt gegevensoverzicht ontwikkeld dat de gehele digitale keten sluit. In dit overzicht combineren we gegevens uit het ECD (Elektronisch Cliënten Dossier), EVS (Elektronisch Voorschrijf Systeem), AIS (Apotheek Informatie Systeem) en de ETR ( Elektronische Toedien Registratie). Zorgverleners  vinden alle gegevens op één plek. 

Uit onderzoek blijkt dat een closed loop-werkwijze de kwaliteit van zorg met sprongen verbetert. Het lost interpretatieverschillen op en voorkomt typefouten. Hiermee kunnen we minimaal 40% van de medicatiefouten voorkomen.

Optimaal afstemmen

Het is mooi dat we fouten kunnen voorkomen met behulp van slimme IT. De closed loop helpt ook bij het verbeteren van de zorg voor cliënten. 

Hulpverleners binnen en buiten de organisatie hebben toegang tot dezelfde gegevens en kunnen optimaal afstemmen. Dat verbetert de medicatieveiligheid. Voor cliënten is het ook prettig. Zij hoeven niet steeds opnieuw dezelfde vragen te beantwoorden. Dat is goed voor de klanttevredenheid.

“Ze weten waar ze over praten en zijn up-to-date.”
Albert Verbooij, Manager behandelaar, Laurens

Alles weten over onze closed loop-werkwijze?

We vertellen je graag meer. Stuur een e-mail naar info@zorgapotheek.nl of gebruik één van de knoppen hieronder.