Volg ons op LinkedIn Volg ons op Twitter Hart voor Zorg
 

Zorgapotheek Medicatie Controle App

Medicatie Controle App
Voor risicovolle medicatie zoals opiaten, insulines en parenteralia gelden extra voorzorgsmaatregelen. Zo moeten ze voor toediening door twee bevoegde verzorgenden gecontroleerd worden op: juiste middel, juiste dosering, juiste tijdstip en juiste cliënt.

Kleinschalige woonvormen en bezuinigingen

In de praktijk wordt deze verplichte dubbele controle nauwelijks correct uitgevoerd. Dit komt onder meer doordat bezuinigingen en de ontwikkeling naar kleinschalige woonvormen ertoe leiden dat op bepaalde tijdstippen geen twee verzorgenden op de afdeling aanwezig zijn, die fysiek deze dubbele controle kunnen uitvoeren. Dit heeft in enkele gevallen al geleid tot het overlijden van cliënten. Ook zijn er al diverse zorgorganisaties onder verscherpt toezicht van IGZ komen te staan, mede omdat dit proces niet goed uitgevoerd werd en onvoldoende geborgd was.

App bewijst dubbele controle

Zorgapotheek biedt een IGZ-proof oplossing die voldoet aan NEN 7510 en ISO 27001 certificering: de Zorgapotheek Medicatie Controle App. De app levert niet alleen het veilige, snelle en betrouwbare bewijs dat er een dubbele controle is uitgevoerd, maar neemt ook alle begrenzingen en praktische onmogelijkheden weg die ervoor zorgen dat in de huidige praktijk de dubbele controles onvoldoende worden uitgevoerd.

Meer weten over de Zorgapotheek Medicatie Controle App? Download hier de brochure of neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw instelling te bespreken.