Volg ons op LinkedIn Volg ons op Twitter Hart voor Zorg
 

Closed Loop werken

Closed Loop Medicatieproces
Klik op de afbeelding voor een uitvergroting
Klanttevredenheid en medicatieveiligheid hangen voor een belangrijk deel af van het optimaal onderling afstemmen en uitwisselen van gegevens tussen alle professionele hulpverleners. Zorgapotheek zorgt voor een excellente communicatie dankzij het Closed Loop werken.

Samen in één database

Closed Loop werken betekent dat arts, apotheker en zorgmedewerker samen in één database werken. Geen versnippering van informatie meer. Geen efficiencyverlies en fouten bij de zorgprofessional. Maar een waardevol, verrijkt gegevensoverzicht dat de gehele digitale ECD-EVS-AIS-ETR-keten* sluit. Waarbij de data-integriteit rondom medicatie voor honderd procent is geborgd.

Met sprongen vooruit

Uit de literatuur blijkt dat Closed Loop werken de kwaliteit van zorg met sprongen verbetert: niet minder dan veertig procent van de medicatiefouten vervalt doordat er geen interpretatieverschillen en typefouten meer zijn. Daarnaast sluit de procesgang in de zorginstelling en de apotheek naadloos op elkaar aan. Uiteraard vertellen wij hierover graag meer in een persoonlijk gesprek.
*Legenda
ECD=  Elektronisch Cliënten Dossier
EVS=  Elektronisch Voorschrijf Systeem
AIS=   Apotheek Informatie Systeem
ETR=  Elektronische Toedien Registratie