Volg ons op LinkedIn Volg ons op Twitter Hart voor Zorg
 

Online scholing Medicatiedistributieproces

Online scholing Medicatiedistributieproces
Actuele kennis en vaardigheden zijn cruciaal in de gezondheidszorg. Zorgmedewerkers vragen echter steeds meer om scholing op maat: in een eigen tempo en op een zelfgekozen moment werken aan hun bevoegdheid en bekwaamheid.

Persoonlijke training via internet

Zorgapotheek verzorgt (periodiek) klassikaal onderwijs maar biedt ook online scholing aan. Deze persoonlijke training via internet biedt voordelen voor zowel zorgmedewerker (meer vrijheid van indelen) als zorginstelling (verlichting van de druk op mensen, uren en middelen).

Online cursus 'Medicatie Toedienen'

Met de online cursus 'Medicatie Toedienen' geeft u individuele zorgmedewerkers passende na- en bijscholing op hun eigen niveau. Uw medewerkers volgen de cursus in een online omgeving waarbij de onderwerpen overzichtelijk en begrijpelijk zijn weergegeven. De 40 modules worden auditief en visueel ondersteund met foto's en video's en bevatten zelftests waarin de leerstof wordt getoetst. Daarvoor is een database met 1200 multiple choice vragen beschikbaar. 

Cursisten doorlopen stap voor stap of versneld deze modules. De ervaring leert dat zorgmedewerkers de visuele opzet een aantrekkelijke manier vinden van bij- en nascholing. De lesmethode is zo ingericht dat een medewerker, ook buiten nascholing om, gemakkelijk een onderwerp kan opzoeken.

De cursus is uit te breiden met groepstrainingen, zodat er een samengestelde trainingsopbouw ontstaat. Het doorvoeren van deze cursus is een waardevolle veiligheidsverbetering van de medicatieprocessen. Daarnaast kunt u met de geregistreerde toetsresultaten bovendien de kennisverbetering laten zien aan externe auditors.